Få et raskere, mer sikkert nettsted: Oppdater din PHP i dag

Ditt WordPres-nettsted kan bli raskere, mer sikkert og du kan få dette til å skje!

Denne siden vil forklare hvorfor dette betyr noe for deg, og så hvordan du kan rette det.

Hvorfor dette betyr noe for deg Hvorfor dette betyr noe for deg

PHP er kodespråket WordPress er bygget på, og dets versjon bestemmes på server-nivå av din nettvert eller ditt webhotell. Mens du kanskje er kjent med viktigheten av å holde WordPress, samt dine tema og utvidelser oppdatert, så er å holde PHP oppdatert like viktig,

Det er to hovedfordeler ved å holde PHP oppdatert:

• Ditt nettsted vil bli raskere fordi siste versjon av PHP er mer effektiv. Å oppdatere til seneste støttede versjon (for tiden 7.3) kan levere en kraftig økning i ytelse, opptil 3 eller 4 ganger raskere sammenliknet med eldre versjoner.
  • Dit nettsted vil bli sikrere. PHP, som WordPress, er vedlikeholdt av sitt fellesskap. Siden PHP er så populært, er det et mål for hackere – men den siste versjonen vil ha de siste sikkerhetsfunksjonene. Eldre versjoner av PHP har ikke dette, slik at oppdatering er meget viktig for holde ditt WordPress-nettsted sikkert..

Og det er flere sekundærfordeler:

• Et raskere WordPress-nettsted vilbli belønnet av søkemotorer, så du vil rangere høyere på søk!
  • Et raskere nettsted vil bedre holde på de besøkende (de vil forsvinne hvis det tar for lang tid å laste inn), noe som gjør ditt nettsted mer effektivt.
  • Et mer sikkert nettsted er bedre beskyttet mot hackere, og mot kostnaden og omdømmeskaden knyttet til et hacket nettsted..

Disse fordelene er bra for deg og gode for de besøkende på ditt nettsted. Dette er grunnene til at du bør oppdater PHP idag. Den neste seksjonen vil vise deg hvordan gjøre dette.

Topp ↑

Før du oppdaterer din PHP-versjon Før du oppdaterer din PHP-versjon

Denne seksjonen starter med en advarsel, men vær ikke redd. Som med de fleste tekniske ting trenger vi bare dekke noe av bakgrunnen før vi kommer til den delen der du oppdaterer din PHP-versjon.

Å oppdatere din PHP-versjon skulle ikke være noe problem, men vi kan ikke garantere at det ikke er. WordPress selv virker med PHP-versjoner så langt tilbake til som 5.2.4 (vi anbefaler for tiden 7.3, så dette er stor bakoverkompatibilitet!), men vi vet ikke om dine tema eller utvidelser vil virke. De burde, og de populære og anerkjente vil nesten sikkert, men vi kn ikke garantere det.

Det er et par trinn du bør ta for å minske enhver risiko for du fortsetter:

• ta en sikkerhetskopi av ditt nettsted: En sikkerhetskopi vil la deg gjenopprette ditt nettsted til slik det er er akkurat nå i tilfelle noe går galt. Det er en mengde gratis utvidelser for sikkerhetskopiering tilgjengelige så om du ikke har klar en sikkerhetskopiløsning kan du bruk en av disse. For å gjenopprette til denne sikkerhetskopien trenger du også få din nettvert til å legge tilbake PHP-versjonen til din nåværende (vi vil dekke hvordan du gjør dette senere).
  • Oppdater WordPress, tema og utvidelser: Fra ditt kontrollpanel i WordPress, gå til Oppdateringer og der oppdater alt. Du bør uansett gjøre dette regelmessig. 🙂 Når gjort, sjekk at ditt nettsted virker som det skal.
  • Sjekk PHP-kompatibilitet: Installer utvidelsen PHP kompatibilitetskontroll for å sjekke at dine tema og utvidelser for mulige problemer. Denne utvidelsen er ikke perfekt og kan overse elementer og gi falske positive, men den vil virke i de fleste tilfeller.
  • Rett opp alle PHP-kompatibilitetsproblemer: Hvis utvidelsen PHP kompatibilitetskontroll plukker opp problemer, ta kontakt med teme- eller utvidelsesutvikleren og be dem undersøke nærmere. Hvis de ikke kan eller vil komme tilbake til deg, ta en titt på temaer og utvidelser på WordPress.org med tilsvarende funksjonalitet, og bruk en av dem i stedet.

Kjør gjennom disse trinnene og du vil være klar til å oppdatere PHP-versjonen på ditt nettsted – og få glede av alle fordelene som kommer med dette!

Om du støter på problemer mens du gjør dette eller trenger hjelp, bør du kontakte en profesjonell web-utvikler, ditt webhotell, din nettvert eller forfatteren av dine temaer og utvidelser. Alle disse vil være glade for å kunne hjelpe her.

Vi kan nå komme i gang med den siste delen: Faktisk oppdatere PHP-versjonen på ditt nettsted.

Topp ↑

Hvordan oppdatere PHP-versjonen på ditt nettsted for et raskere og mer sikkert nettsted Hvordan oppdatere PHP-versjonen på ditt nettsted for et raskere og mer sikkert nettsted

Du er nå klar til å oppdatere PHP-versjonen på ditt nettsted! Du har gjort dine undersøkelser, har sikkerhetskopier og er i best mulig form for å gjøre oppdateringen.

Siden PHP-versjonen bestemmes på servernivå av din nettvert eller ditt webhotell, involverer oppdatering enten at du samhandler med innstillingene hos din nettvert eller spørs dem om å gjøre det.

Dermed, nøyaktig hvordan gjør oppdateringen avhenger av ditt webhotell eller din nettvert. Vi har spurt nettverter om å sende inn instruksjoner om hvordan oppdatere din PHP-versjon på deres servere og du vil finne en liste over nettverter som har instruksjoner tilgjengelige her.

Om du ikke kan finne din nettvert eller ditt webhotell på listen, send da en e-post til din nettvert/webhotell og spør dem om hjelp! Her er et tekstforslag du kan bruke:

Kjære nettstedsleverandør

Jeg ønsker at mine nettsteder er så effektivt og sikkert som
mulig med siste versjon av PHP. For serveren
mitt WordPress-nettsted ligger på ønsker jeg å forsikre meg om
det er tilfellet. Hvis jeg ikke allerede er på siste versjon
av PHP ber jeg vennligst om å få vite hvilke trinn jeg ta
for å oppdatere.

På forhånd takk!

Hvis du støter på problemer på dette trinnet, enten endre PHP-versjon tilbake selv eller kontakt din nettstedsleverandør eller en profesjonell web-utvikler. Skulle det usannsynlige skje at noe går galt og du trenger lege tilbake din sikkerhetskopi, kontakt din nettstedsleverandør og spør dem om hjelp til å gjenopprette til forrige versjon av PHP som du hadde. Så kan du legge tilbake din sikkerhetskopi.

Du skal nå ha all informasjonen du trenger for å oppdatere! Godt arbeid! Men oppdatert versjon av PHP vil du ha glede av et raskere, mer sikkert nettsted og mer fornøyde besøkende.

Topp ↑

Raskere og sikrere WordPress-nettsteder for alle Raskere og sikrere WordPress-nettsteder for alle

Å sørge for at du har den siste versjonen av PHP sikrer at dit nettsted er så raskt og sikkert som mulig.

Du har nå all informasjonen du trenger for å oppdatere til den siste versjonen av PHP og du vet hvordan oppdatere i fremtiden også. Se opp for flere meldinger om PHP-oppdateringer fremover i ditt WordPress-kontrollpanel eller hold øye med nyheter fra din nettstedsleverandør for mer informasjon.

Som en avsluttende påminnelse: Kontakt din nettstedsleverandør, en profesjonell web-utvikler, forfatteren av ditt tema eller forfaterne av dine utvidelser for ytterligere spørsmål. De vil være i stand til å hjelpe deg ut fra sitt område av ekspertise.

Takk for at du bidrar til å gjøre internett til et bedre sted!